3. Uluslararası Avrasya Çalışmaları Sempozyumu Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi Avrasya Çalışmaları uygulama ve Araştırma Merkezimin düzenlediği ve Kazakistan başta olmak üzere Moldova, Bulgaristan, Özbekistan, Kırgızistan, Güney Kore, Hindistan ve Rusya-Altay Cumhuriyetinden katılımcıların yer aldığı “Avrasya’da Bilim ve Teknoloji Öncüleri” konulu 3. Uluslararası Avrasya Çalışmaları Sempozyumu 17-19 Temmuz 2019 tarihinde ist. Ünv. Fuat Sezgin kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Sempozyum 15 Temmuz şehitlerine 1 dk. Saygı duruşundan sonra istiklal marşı ile açıldı. Famer'in tanıtım videosunun ardından açılış konuşmalarında sırasıyla düzenleme kurulu adına Famer Müdürü Abdullah Kızılcık, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı adına Dr. Öğretim üyesi İbrahim Akış, daha sonra Ünv. Edebiyat Fak. Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi, Farabi Kazak Milli Ünv. adına Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talas Omarbekov ile Tarih Fak. Dekanı Prof. Dr. Mendigül Nogaybaıeva ve de İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın açılış konuşmadında yer aldılar. Ev sahibi olarak İst. Ünv. Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak'ın konuşmasından sonra kürsüye Avrupa Konseyi Türkiye Ulusal Delegasyonu Fatma Genç Ünay çıktı.

Açılış konuşmaları ve plaketlerin dağıtılmasından sonra 20 si Türkiye’den olmak üzere toplam 75 kadar akademisyen, Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre-Kültür Merkezi’nde dört salonda gün boyunca sunumlarını icra ettiler.

Sempozyumun ikinci gününde katılımcılara İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanları bir gezi ile tanıtıldı.

Sempozyumun üçüncü gününde ise "Amonjolov Okumaları" adıyla yuvarlak masa toplantısına katılan akademisyenler sempozyumu Prof. Dr. Fuat Sezgin islami ilimler Müzesi ile tamamladılar.

Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız.